Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de işsizlik verisinin Eylül'de yüzde 7.8'e gerilemesinin ardından rakamlar ile oynandığı iddiasıyla dikkatleri üzerine çekmiş olan General Electric Co.'nun eski CEO'su Jack Welch, iddiaların yeniden gündeme getirdi. Welch, hükümetin siyasi kazanımlar uğruna işsizlik rakamını manipüle ettiğini söyledi.

Tüm verilerin güçlü bir ekonomiye sahip olunmadığına dikkat çeken Welch, istihdam verisinde "bir şeyler" olduğunu söyleyerek, doğru olmadığını iddia etti.

ABD Çalışma Bakanlığı 5 Ekim'de, Başkan Barack Obama'nın Ocak 2009'da görevinin başına geçtiği Ocak 2009'dan bu yana yüzde 8.1 ve üzerinde seyretmiş olan işsizlik oranının yüzde 7.8'e gerilediğini açıkladı. Bloomberg'in beklentisi işsizlik oranının Eylül'de yüzde 8.2 olarak gerçekleştiği yönündeydi.

Twitter'daki sayfasından 5 Ekim'de rakamların inanılmaz olduğunu ve "O Chicagolu adamlar her şeyi  yapar" şeklinde bir ileti paylaşan Welch, Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosse ve Kongre Bütçe Ofisi Eski Başkanı Douglas Holtz-Eakin'in rakamları savunmasına rağmen iddialarını tekrarladı.

İstihdam verisinin tamamen varsayımlarla dolu olduğunu söyleyen Welch, Mitt Romney'nin ABD Başkanlığı'nı bu zamana kadar en çok hak eden lider olduğunu belirtti.