Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar ABD'deki başkanlık seçimlerinin sonucunu beklerken HSBC Holdings Plc'nin, kara para aklamadan ötürü ceza alabileceğini söylemesi üzerine değer kaybetmesiyle Asya Borsalarının çoğu düştü.

HSBC yüzde 1.7 değer kaybetti. Dainippon Screen Manufacturing Co., zarar tahmini üzerine yüzde 16 gerileyerek Nikkei 225 Endeksi'ndeki düşüşe öncülük etti. Alumina Ltd., Endonezya mahkemesinin, Avustralyalı maden şirketinin ürününün talebini artıran ihracat yasağını kaldırmasının ardından  yüzde 8.7 değer kaybetti. Asya borsaları, Chubu Electric Power Co. gibi kamu hizmeti şirketlerindeki kazançlarla desteklendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'in altında kazançla 122.40 puana çıktı. Endekste değer kazanan her 2 hisseye karşılık 3 hisse değer kaybetti. ABD'de seçmenler bugün Barack Obama ve Mitt Romney arasında bir tercih yapacak.

Piyasalardaki ateşin ölü olduğunu belirten PNC Wealth Management'ın baş yatırım stratejisti E. William Stone, piyasanın birçok yönden açık bir şekilde yönünü bilmediğinin belli olduğunu, bu sebeple de herkesin normalin üzerinde beklediğini söyledi.

Asya Pasifik Endeksi 4 Haziran'daki en düşüğünden merkez bankalarının parasal  genişleme önlemlerini artırmalarıyla yüzde 12 yükseldi. Endeks, tahmini kazançlarının 13.4 katından fiyatlanıyor. Bu oran Standard&Poor's 500 Endeksi için 13.6 ve Stoxx Euorope 600 Endeksi için 12.2 katında seyrediyor.