Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de Barack Obama'nın rakibi Mitt Romney'yi yenerek 2. kez başkan olması üzerine Asya Borsaları 2. gününde de yükseldi. News Corp. ve Nissan Motor Co.'nun  kazanç rakamları da MSCI Asya Pasifik Endeksi'ni yukarı taşıdı.

Milyarder Rupert Murdoch'ın medya şirketi News Corp., beklentinin üzerinde kâr açıklaması sonrasında yüzde 3.3 değer kazandı. Nissan, analistlerin kazanç tahminlerinin çok tutucu bulması ve Çinli müşterilerin yeniden otomobil üreticisinin galerilerine dönmesiyle yüzde 4.1 yükseldi. Elektronik parçaları üreticisi Taiyo Yuden, kâr tahminini düşürmesinin ardından yüzde 4.8 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kazançla 122.93 puana çıktı. Obama'nın yeniden başkan seçilmesi, Çin'de Komünist Parti'de yarın başlayacak olan liderlik değişimi zamanına rastladı. Xi Jinping'in Komünist Parti'nin yeni başkanı olması bekleniyor.

Obama'nın yarışı göğüslediğini belirten UBS AG'nin Avustralya'daki varlık yönetim birimi başkanı George Boubouras, bu konunun netliğe kavuşmasının piyasalar için iyi olduğunu, dünyanın en büyük iki ekonomisinin liderlik değişimlerinden geçmesiyle siyasetin, kısa vadede piyasalar üzerindeki etkisini koruyacağını söyledi.