Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin resmi haber ajansı Xinhua'nın ülkede uygulanan emlak vergisi denemelerinin genişletilebileceğini söylemesi ve Avrupalı yetkililerin Yunanistan kararını ertelemesi üzerine düştü.

Evergrande Real Estate Group Ltd. ve Poly Property Group Ltd., Çin konut bakanının, hükümetin konut fiyatları konusunda "yüksek alarm" durumunda olduğunu belirtmesi üzerine Hong Kong işlemlerinde düşüş yaşadı. Latin Amerika'nın en büyük çelik üreticisi Gerdau SA, metallerin gerilemesiyle iki günlük rallisini sona erdirdi. Avrupalı liderler, Yunanistan'a iki yıl ekstra zaman vererek ülkeye finansman sağlanması konusunda verilecek kararı önümüzdeki haftaya ertelediler.

Metropolitan Bank & Trust Co. portfolyo yöneticisi Allan Yu, "Avrupa'daki durum piyasalar için sıkıntı yaratmaya devam ederken, Çin emlak vergisi üzerine gelen veriler de baskıyı artırıyor" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saatiyle 12:50'de yüzde 0.9 gerileyerek 980.86 puana gerileyerek 12 Eylül'den bu yana en düşük kapanışa doğru ilerledi. Hisse endeksi bu yıl yüzde 7.1 artış gösterdi.

Rus Micez Endeksi, petrolün düşüşünü ikinci güne taşımasıyla yüzde 1.9 geriledi. Brezilya'nın Bovespa endeksi ise yüzde 0.4 düştü. Çek Cumhuriyeti PX Endeksi'nin kaybı yüzde 1.1 oldu.