Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, İspanyol tahvil faizlerinin kurtarma yardımı spekülasyonları sonrası düşmesinin ardından yükselerek Stoxx Europe 600'ün 4 günlük düşüşünü sonlandırdı.

İtalyan ve İspanyol bankaları, Intesa Sanpaolo SpA'nın yüzde 5.2'lik çıkışla liderliğini yaptığı ralli gerçekleştirdi. Alman EON AG, 2013 yılı için kazanç beklentilerini düşürmesinin ardından yüzde 12 geriledi. Vodafone Group Plc ise yüzde 2.5 değer kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi, gün içerisinde yüzde 0.8'e varan kayıplarını silerek günü yüzde 0.4'lük artışın ardından 270.6 puandan kapattı. Gösterge endeksi, Barack Obama'nın tekrar başkan seçildiği 6 Kasım'dan düne kadar yüzde 1.9 düştü.

Agilis Gestion SA fon yöneticisi Arnaud Scarpaci, "İspanya için yakın zamanda bir kurtarmanın olabileceği söylentileri var ve bu da tahvil faizlerini aşağı itiyor. Bu aynı zamanda hisselerdeki hırslı çıkışı da açıklıyor" dedi.

Avrupa hisseleri, 10 yıllık İspanyol tahvil faizlerinin 4 baz puan düşerek yüzde 5.85'e gerilemesinin ardından sıçrayış gerçekleştirdi. Ulusal gösterge endeksleri 18 batı Avrupa ülkesinin 14'ünde çıkış gerçekleştirdi. Fransa CAC 40 Endeksi yüzde 0.6 yükselirken, Birleşik Krallık FTSE 100 Endeksi yüzde 0.3 çıkış gösterdi.