Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Arşidük Joseph elması, İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu.

Christie's Müzayede Evi tarafından düzenlenen açık artırmada, kusursuz bir renk ve biçime sahip 76 karatlık elmas, 21,5 milyon dolara satıldı.

Hindistan'daki Golconda madenlerinde bulunan elmasa 15 milyon dolar değer biçilmişti.

Elması satan California merkezli Black, Starr & Frost mücevher şirketinin Başkanı Alfredo J. Molina, değerli taşın adının açıklanmasını istemeyen bir kişi tarafından satın alındığını söyledi.

Molina, yeni sahibinin elması sergilenmek üzere bir müzeye bağışlamayı düşündüğünü belirtti.

Macaristan ve Bohemya Prensi Arşidük Joseph August'un adını taşıyan taş, prensin oğlu Joseph Francis tarafından bir bankacıya satılmıştı. 1961 yılında Londra'daki bir açık artırmada satışa çıkarılan elmas, 1993'de Christie's tarafından düzenlenen müzayede ise 6,5 milyon dolara satılmıştı.

Arşidük Joseph elması, bu hafta satışa çıkarılacak değerli taşlardan ilki oldu.

Sotheby's Müzayede Evi'nin de bu akşam nadir görülen mavi renkli 10,48 karatlık elması açık artırmada satması bekleniyor. Elmasa 4,5 milyon dolar değer biçiliyor.

Şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan değerli taş, 2010 yılında adının açıklanmasını istemeyen bir kişinin 46 milyon dolar ödediği 24,78 karatlık pembe elmas olmuştu. Ünlü İngiliz mücevheratçı Laurence Graff'ın adını taşıyan "Graff Pembesi", dünya üzerinde sadece birkaç tane bulunan pembe elmaslardan biri.