Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Cisco Systems Inc.'in analistlerin beklentilerinden daha yüksek kar açıklamasının ardından yükselerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son 4 gün içinde 3. kez yükselebileceği sinyalini verdi.

Dünyanın en büyük bilgisayar ağı ekipmanı üreticisi Cisco, erken New York işlemlerinde yüzde 8 artarak teknoloji hisselerindeki yükselişe öncülük etti. Facebook Inc., önceki çalışanlar tarafından ellerinde tutulan 804 milyon hissenin satışına yönelik sınırlandırmanın sona ermesi üzerinde yüzde 0.8 düştü.

S&P 500 Aralık vadelileri New York saatiyle 07:28'de yüzde 0.4 artarak 1,375.9 puan oldu. Dow Jones'da işlem gören vadeli kontratlar ise 41 puanlık yükselişle 12,758 puan oldu. Nasdaq-100 Endeks vadelileri ise yüzde 0.5'lik tırmanış gerçekleştirdi.

Londra IG piyasa analisti Chris Beauchamp, "Eğer Cisco bir gelişme görüyorsa, o zaman büyük ihtimalle teknoloji sektörünün geri kalanı da bir iyileşme görecektir. Bu da piyasadaki beklentileri olumlu tutuyor" dedi.

S&P 500 Endeksi, Barack Obama'nın tekrar başkan seçildiği günden bu yana Cumhuriyetçiler tarafından kontrol edilen Temsilciler Meclisi'yle bütçe görüşmeleri konusunda restleşme yaşanacağı endişesiyle yüzde 3.8 düştü. ABD hisselerinin gösterge endeksi bu yılın en yüksek seviyesinin yüzde 6.2 aşağısında seyrederken, 2012 kazancını da yüzde 9.3'e indirdi.