Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Washington'da gerçekleşecek bütçe görüşmelerine yönelik endişelerin teknoloji hisselerinde yaşanan ralliye baskın gelmesinin üzerine düşüşe geçti.

Dünyanın en büyük bilgisayar ağı ekipmanı üreticisi Cisco, erken New York işlemlerinde yüzde 7.4 artarak teknoloji hisselerindeki yükselişe öncülük etti. Genç yaşa hitap eden ve 1,000 mağazası bulunan Abercrombie & Fitch Co., yıl bütünü kar tahminini arttırmasıyla beraber yüzde 30'luk bir sıçrayış gerçekleştirdi.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 10:30'da yüzde 0.3 düşerek 1,370.87 puan oldu. Dow Jones 56.14 puan arttı ve 12,700.04 puana çıktı.  S&P 500'de listelenen hisselerin bu rapor yazıldığı sırada el değiştirme oranı 30 günlük ortalamanın yüzde 4.1 altında kaldı. Hisseler, Ekim ayında toptan fiyatlarının ve perakende satışların düştüğünü gösteren verilere rağmen kazançlarını sürdürdü.

Oakbrook Investments şef yatırım yetkilisi Peter Jankovskis, "Genelde piyasaların verilere pozitif tepki verdiği görülüyor. Cisco raporu da kesinlikle olumlu bir etki yaptı" dedi.