Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Texas Instruments Inc., mobil elektronik cihazlarını çalıştıran chip üretiminden, otomobil, sanayi ekipmanları ve diğer cihazlarda odaklanmaya geçme planı dahilinde, harcamaları yılda yaklaşık 450 milyon dolar kısmak için 1,700 kişiyi işten çıkarıyor.

Texas Instruments'tan dün yapılan açıklamaya göre, bu tedbirler, çok büyük bölümü bu çeyrekte olmak üzere, 325 milyon dolarlık bir maliyet getirecek.

CEO Richard Templeton öncülüğünde, Texas Instruments, Apple Inc. ve Samsung Electronics Co.'nun kontrolündeki piyasada, artık tablet ve telefonları işleten ciplerin siparişlerini almayacak. Dallas merkezli chip üreticisi, bunun yerine, otomobil ve sanayi makinalarında kullanılan ve iliştirilmiş uygulamalar olarak da adlandırılan yarıiletkenlerin üretimine geçiyor.

MKM Partners LLC analisti Daniel Berenbaum, "Daha az karlı bir işten çıkışı hızlandırıyorlar" dedi ve "Akıllı telefonlar ve tablerler için uygulama işlemcisi sağlayan çok sayıda şirket var. Texas Instruments, bu kararı, büyük yatırım yapılması gerektiği, ancak piyasanın mevcut oyuncular için çok küçük olduğu için aldı" şeklinde görüş bildirdi.