Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, sanayi üretiminin beklenmedik bir şekilde gerilemesi ve Barack Obama'nın bütçe konuşmalarına hazırlanmasıyla çok değişiklik göstermezken, Standard & Poor's 500 Endeksi ikinci haftalık düşüşüne doğru yol aldı.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 09:32'de yüzde 0.1'den daha az artarak 1,353.5 puan oldu. Endeks bu hafta genelinde ise yüzde 1.9 düştü. Oakbrook Investments şef yatırım yetkilisi Peter Jankovskis, piyasanın biraz daha iyimser bir duruma doğru ilerlediğini ifade ederken, "Hepimiz şu anda bu bekle ve gör modundayız. Mali uçurum bunun en belirgin nedeni" dedi. Başkan Barack Obama, Kongre liderleriyle 607 milyar dolarlık vergi artırımı ve harcama kesintisini konuşmak üzere ilk görüşmeleri başlatacak.

Wall Street Journal'da yer alan bir habere göre Beyaz Saray yetkilileri sorunun çözümü konusunda kendi aralarında görüşmelere başladı. Gazete, haberini planın bizzat içerisinde yer alan yetkililere dayandırdı. Mali uçuruma yönelik endişeler, S&P 500'ü 25 Temmuz'dan beri en düşük seviyesine geriletti. Endeks, Barack Obama'nın tekrar seçilmesinden bu yana yüzde 5.3 düştü.