Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Türk-Arap Sermaye Piyasaları Forumu'ndaki İngilizce sunumumda, (Türkiye 2013'te yüzde 5 büyüyecek) gibi bir ifadem kesinlikle olmadı. Türkiye için 2014 ve sonrasında büyüme temennimizi yüzde 5 olarak ifade ettim'' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, Türk-Arap Sermaye Piyasaları Forumu'nda dün gerçekleştirdiği İngilizce sunumunun çeviri hatasından kaynaklı bazı gazetelerde haberlerin yanlış kurgulanarak yer aldığını gördüğünü kaydetti.

Forumdaki İngilizce sunumunda ''Türkiye 2013'te yüzde 5 büyüyecek'' gibi bir ifadesinin kesinlikle olmadığını bildiren Şimşek, Türkiye için 2014 ve sonrasında büyüme temennilerini yüzde 5 olarak ifade ettiğini vurguladı.

Ayrıca yine çeviri hatasından kaynaklı önemli bir konunun da Türkiye'nin 2050 görünüm tablosu anlatırken yaşandığını belirten Mehmet Şimşek, açıklamasına şöyle devam etti:

''Sunumda 2050 yılı için bir Türkiye resmi ortaya koyduk pek çok alan için. Ancak Türkiye'nin hangi yıl dünyanın ilk 10 ekonomisine gireceğine dair bir vurgu ya da ifade de kesinlikle olmamıştır. Öte yandan, küresel krize rağmen 2003-2012 döneminde Türkiye milli gelirini dolar cinsinden 3 kat artırmıştır, bu çerçevede 2023'te 2 trilyon dolarlık milli gelire ulaşmamızın da mümkün olduğuna inanıyorum.

Dolayısıyla (2013 büyüme temennisi yüzde 5) ve (ilk 10 yıl hedefi 27 yıl ertelendi) gibi bana ait olmayan sözlerle, başlıklarla çıkan bu haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.''

AA