Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çin'in en büyük yatırım bankası başkanı Li jiange'a göre, Çin'in Xi Jinping yönetimindeki yeni liderliği büyük ihtimalle 2013 yılı sonunda piyasaya yönelik yeni reformlar açıklayacak.

China International Corp. başkanı ve ülkenin en büyük bankalarında hissesi olmakla beraber devlet tarafından yönetilen Central Hujin Invetment Co. yardımcı başkanı Li, ana hedefin büyük ihtimalle hükümetin ekonomiye müdahalelerini sınırlamak olacağını belirtirken, aynı zamanda devlet monopolilerinin de sonlandırılabileceğini dile getirdi.

Çin bu hafta 10 yılda bir gerçekleşen "liderlik değişikliği"ni tamamlarken, bu yeni liderlik yavaşlayan büyüme, yaşlanan nüfus, genişleyen gelir adaletsizliği ve çevreye zarar gibi toplumsal huzura etki eden faktörlerle karşı karşıya.

Daha önce Devlet Meclisi'ne de danışmanlık yapan Kalkınma Araştırma Merkezi'nde çalışan Li, yeni hükümetten, devlet müdahalesinin fiyat kontrolü gibi konularda geçtiğimiz yıllarda katlanamaz noktaya gelmesinden dolayı beklentilerin yüksek olduğunu dile getirdi.