Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Seçimsiz görev başına geçen İtalyan Başbakan Mario Monti ve hükümeti görev süresinin sonuna yaklaşırken, destekçileri de yavaş yavaş Roma sokaklarında bir dönem daha görevde kalması adına seçime girmeleri için gösterilere başlıyor.

Monti'ye bu gruptan gelen önemli desteklerin arasında think tank kuruluşunu "Toward the Third Republic" (3. Cumhuriyet'e doğru) isimli bir siyasi harekete dönüştüreceğini açıklayan Ferrari SpA Başkanı Luca Cordero di Montezemolo da bulunuyor. Öte yandan grup, sendika lideri Raffaele Bonanni ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Andrea Riccardi gibi isimleri de destekçileri arasında belirtirken, ana hedeflerinin ise hem Monti'yi teşvik etmek hem de onun yerine bir seçim kampanyası yürütmek olduğunu belirtti.

Monti'nin yeni bir dönem istemesi durumunda ise başka bir siyasi strateji seçerek, parlamentoda bulunan ve Monti ile müttefik olmalarına rağmen bir dönem daha görevde kalmasına karşı çıkan grupları göz ardı etmesi gerekiyor. Monti tekrar seçimlere katılması durumunda İtalyanlar'a, gerçekleştirdiği vergi artışları ve harcama kesintilerini savunmak durumunda olacak. Monti aynı zamanda seçmenleri, kendi döneminde daha da derinleşen resesyonu sona erdirebileceğine dair ikna etmek zorunda.