Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünyanın en zengin 100 ismi, mali uçurum ve Avrupa borç krizi endişelerinin küresel piyasalarda düşüşe yol açmasıyla toplam varlıklarından geçtiğimiz hafta yaklaşık 26.1 milyar dolar kaybetti.

Microsoft Corp. eş kurucusu Bill Gates, yazılım firmasının hisselerinde geçtiğimiz hafta yüzde 8'lik gerileme yaşanmasının ardından yaklaşık olarık 1.8 milyar dolar kayıp yaşadı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zengin ikinci insanı Gates'in toplam malvarlığı 60.4 milyar doları buluyor.

BMO Harris Private Bank şef yatırım yetkilisi Jack Ablin, "Yatırımcılar küresel başlıklar altında gömüldü. Uluslararası büyümeye bağlı her şey çok sert düştü" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi, ABD Başkanı Obama'nın seçimleri tekrar kazanmasının ardından şu ana kadar yüzde 4.8 geriledi. Obama, Cuma günü Kongre liderleriyle buluşarak mali uçurum konusunda görüşmeler gerçekleştirirken, Temsilciler Meclisi lideri John Boehner bu görüşmelerin "yapıcı" gerçekleştiğini ifade etti.

Euro Bölgesi ekonomisi ise 3. çeyrekte yüzde 0.1 daralarak son 4 yıl içinde 2. kez resesyona girdi. Stoxx Europe 600 Endeksi geçtiğimiz hafta yüzde 2.74düşerek 262.86 puandan kapandı.