Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İsrail hisse ve tahvilleri, Filistin'le gerçekleştirilmesi için yoğunlaşan uluslararası ateşkes eforlarının ardından son 3 günde ilk kez yükseldi.

TA-25 gösterge endeksi gün içerisinde yüzde 0.7 yükseliş göstererek 6 Kasım'dan bu yana en büyük gün içi artışını kaydetti ve Tel Aviv saatiyle 10:29'da 1,189.39 puan oldu. Endeks, İsrail ve Filistin arasında gerginliğin başlamasıyla geçtiğimiz hafta yüzde 2.5 düşerek 14 Haziran'da biten haftadan bu yana en sert düşüşü yaşadı.

Tel Aviv merkezli DS Securities & Investments kıdemli analisti Richard Gussow, "Ateşkes olabileceği söylentileri var. Yatırımcılar askeri harekatın sona yaklaştığını öngörüyorlar ve piyasalara geri dönüyorlar" dedi.

Mısır Başkanı Mursi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün gece bir araya gelerek görüşmelerinin ardından, Hamas ve İsrail arasında bir ateşkes olabileceği ihtimalinin bulunduğunu ifade ettiler. Başbakan Erdoğan Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaret öncesinde yaptığı konuşmada, ABD'nin, İsrail'in bombardımanı durduracağı garantisi vermesi şartıyla Hamas'ın da füzelerini durdurabileceğini belirtmişti.