Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (Bank of England) politika yapıcısı David Miles, Birleşik Krallık ekonomisine zorluk yaşatan şartların devam etmesi durumunda bankanın, ekonomik büyümeyi desteklemek adına yapabileceği daha fazla araçların elinde bulunduğunu belirtti.

Sky News'e röportaj veren Miles, "Daha fazla teşviğe ihtiyaç duyabiliriz. Bu, ekonomik büyümeyi dizginleyen faktörlerin nasıl gelişeceğine bağlı" derken, bankanın şu ana kadar yaptıklarının yeterli olmadığı tespit edilir ve ekonominin hala resesyon yolunda ilerlediği gözlenirse, bankanın yapabilecek daha fazla şeyin olduğunu belirtti. Miles, "Cephanemiz henüz bitmedi" ifadesini kullandı.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, geçtiğimiz hafta yaptığı değerlendirmesinde ekonominin "sisli" bir durumda olduğunu ve gayrısafi yurt içi hasılanın bu çeyrekte düşebileceğini belirtti.

Maaşlar üzerindeki baskının, merkez bankasının parasal politikasını "çok genişletici ayarda" tutmaya zorladığını belirten Miles, "Gördüğümüz toparlanma henüz çok yavaşken normal bir parasal politikaya dönmek bir hata olur" dedi.