Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Atlanta Başkanı Dennis Lockhart, Kongre otomatik vergi artışları ve harcama kesintilerinin önümüzdeki yıl devreye girmesini önlese dahi merkez bankasının işgücü piyasasını canlandırmak için agresif parasal genişleme programları uygulamasının gerektiğini söyledi.

"Mali uçurum konusu tam anlamıyla çözülse dahi, esnek para politikası araçlarının, ekonomik göstergelerin doğruladığı bir ortamda uygun olacağını düşünüyorum" diyen Lockhart, Fed'in parasal genişlemenin maliye politikasını cesaretlendirmek olmadığını savundu.

Atlanta Fed Başkanı Ekim'de Fed Açık Piyasa Komitesi'nin her ay 40 milyar dolarlık mortgage tahvili satın almasından yana oy kullanmıştı. Merkez bankasının aylık 45 milyar dolarlık uzun vadeli tahvil alımını kapsayan Twist Operasyonu ise Aralık'ta sonlanacak.

Lockhart, "İstihdam cephesinde ciddi ilerlemeye yakın olduğumuzu söyleyemeyeceğim" dedi.

Fed Başkanı Ben Bernanke, ekonominin mali uçurum olarak tabir edilen 600 milyar dolarlık vergi artışı ve harcama kesintisine karşı kırılgan olduğunu söylerken, Kongre Bütçe Ofisi de mali uçurumun ekonomide resesyona nedem olabileceği konusunda uyardı.