Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin başkanı Barack Obama'nın yasakoyucuların bütçede anlaşacağından emin olduğunu ifade etmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi 8 gündür ilk kez kazanç sağladı.

Satışlarının yüzde 28'ini üçüncü çeyrekte Amerika'da kaydetmiş olan Samsung Electronics Co. ve Çin'in en büyük kargo şirketinin konteyner terminali bölümü Cosco Pacific Ltd.
yüzde 2 değerlendi. Kangwon Land Inc., hükümetin şans oyunları işlerinin genişletilmesi için onay vereceği spekülasyonu üzerine son 14 ayın en büyük sıçramasını kaydetti. Ping An Insurance (Group) Co., HSBC Holdings Plc'nin Çinli sigorata şirketindeki hisselerini satacağı endişesiyle 1 ayın en düşüğüne geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kazançla 973.95 puana yükseldi ve yüzde 3.7 düşüşüyle sonuçlanan 7 günlük düşüş periyodunu sonlandırarak, 10 haftanın en düşüğünden geri sıçradı. Obama 16 Kasım'da ülkeyi resesyonla tehdit eden otomatik vergi artışları ve harcama kesintilerinin önlenmesi için Kongre liderleri ile görüşmelere yeniden başladı.

Mali uçurum görüşmelerinde ilerleme kaydedildiği haberlerinin etkisiyle hisse senedi piyasalarının teknik rahatlama rallisi yaptığını belirten Hong Leong Asset Management Bhd.'ın CEO'su Geoffrey Ng, öte yandan yatırımcıların mali uçurumda hızlı bir çözüme karşı ihtiyatlı davranmayı sürdürdüğünü söyledi.