Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın 2 günlük toplantısının ardından teşvik önlemlerini artırmaktan kaçınması üzerine 7 ayın en düşüğünden sıçradı.

BOJ Başkanı Masaaki Shirakawa ve yönetim kurulunun, bir sonraki seçimleri kazanacağı tahmin edilen muhalefet lideri Shinzo Abe'nin sınırsız teşvik çağrıları yaptığı dönemde fiazi sabit tutmasıyla yen, 16 önemli para biriminin çoğu karşısında değerlendi. Euro, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Avrupa'daki borç krizinin yeniden hararetleneceği endişelerini canlandırarak Fransa'nın kredi notunu indirmesi sonrasında euro zayıfladı.

Dolar-yendeki son haftalardaki koşunun ardından piyasaların bir miktar soluklandığını belirten Royal Bank of Scotland Group Plc'nin kıdemli Döviz stratejistlerinden Greg Gibbs, yatırımcıların şimdi önümüzdeki seçimleri beklemeye başladığını söyledi.

Yen, dolar karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 81.26 düzeyine çıktı. Yen, dolar karşısında dün 81.59 düzeyinden 25 Nisan'dan bu yana en düşüğünü test etti. Euro, yen karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 104 düzeyi,ne, dolar karşısında da yüzde 0.1 değer kaybederek 1.2799'a geriledi.

BOJ bugün varlık alım fonunu 66 trilyon yende, kredi programını ise 25 trilyon yende bırakacağınıu açıkladı.