KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsviçre'nin en büyük ikinci bankası Credit Suisse Group AG, maliyetleri düşürmek ve karmaşıklığı azaltmak için yatırım bankacılığı birimini yeniden organize edeceğini ve varlık yönetimini özel bankacılık birimi ile birleştireceğini açıkladı.

Zürih merkezli Banka'dan bugün yapılan açıklamada, 45 yaşındaki Gael de Boissard'ın icra kuruluna katılacağı ve sabit getirili menkul kıymet birimine başkanlık yapacağı ve yatırım bankacılığı başkanı 49 yaşındaki Eric Varvel'in hisse senetleri ve danışmanlık biriminin başına geçeceği duyuruldu. Özel bankacılığın başındaki 52 yaşındaki Hans-Ulrich Meister ve özel bankacılık birimini yöneten 54 yaşındaki Robert Shafir'in birleştirilen bölümü idare edecekleri kaydedildi.

Başkan Urs Rohner, açıklamasında, "Değişiklikler, tüm müşterilerimiz ve hissedarlarımızın çıkarına, ürün geliştirme, danışma ve dağıtımını daha iyi düzenleyecek ve karmaşıklığı azaltacak" dedi ve "Değişiklilkerin, seçilmiş işlerimiz ve piyasalarda, küresel anlamda, güçlülüğümüz üzerinde odaklanmamıza yardımcı olacağına ikna olmuş durumdayız" dedi.

Advertisement