Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Moody's kıdemli analisti Sarah Carlson, Türkiye'nin dış şoklara karşı dayanıklılığının arttığının görüldüğünü söyledi. Dış dengedeki bozulmanın not için risk yaratmayı sürdürdüğünü kaydeden Carlson, "Türkiye'de borç dinamikleri günden güne iyileşiyor" dedi.

Carlson, Türkiye'nin kamu borç stokunu azaltmayı sürdüreceğini ve cari açıktaki dengelenme sürecinin devam edecek göründüğündüğünü kaydetti ve "BES'e verilen teşvikler mali dengeye olumlu katkı yapacak" şeklinde görüş bildirdi.

Kredi notu konusunda da değerlendirmelerde bulunan Carlson, "Yatırım yapılabilir not için yapılacak tek bir şey yok" dedi. Carlson, ödemeler dengesiyle ilgili sorunların risk yaratmaya devam ettiğini ve cari açıkta zayıflamanın kademeli olarak sürdüğünü sözlerine ekledi. Ödemeler dengesinde yakın gelecekte bir değişiklik beklemediklerini söyleyen Carlson, "Türkiye ile ilgili riskleri dikkate almayı sürdürüyoruz" dedi.

Krizin başından bu yana Türkiye'nin notunun iki kez artırıldığına dikkat çeken Carlson, "Türkiye iki defa notu artırılan tek ülke" dedi. Carlson, Türkiye'ye yönelik siyasi risklerin ılımlı düzeyde bulunduğunu belirtti ve "Cari açıkla ilgili riskler notla ilgili temel riski oluşturuyor" değerlendirmesinde bulundu.