Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, Avrupalı maliye bakanlarının Yunanistan'ın borç eritme paketi konusunda anlaşmaya varamamalarının ardından dalgalı seyrediyor.

ABD'nin 10 yıl ve üzeri vadeli tahvilleri geçen ay yüzde 2.2 ile, Bloomberg ve European Federation of Financial Analysts Societies tarafından izlenen 144 endeksteki menkul kıymetler arasında en falz getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu. Euro Bölgesi maliye bakanları, dünkü 11 saatlik sonuçsuz toplantının ardından gelecek hafta yeniden biraraya gelmeyi planlıyor. ABD Hazine tahvillerindeki volatilite 2007'den bu yana en düşük seviyesine indi.

Londra'da Bank of America Merrill Lynch sabit getirili menkul kıymetler stratejisti John Wraith, "Avrupa'daki bu tıkanma, dikkatlerin yeniden bu bölgedeki risklere çevrilmesi ile birlikte, ABD tahvillerine destek sağladı, en azından, tahviller düşüşlerini durdurdu" dedi ve "Piyasa, Avrupa konusuna çözüm bulunana ve daha istikrarlı bir zemin oluştuğu düşünülene kadar, piyasa güvenli tarafta kalacak" şeklinde görüş bildirdi.

Gösterge 10 yıl vadeli tahvillerin faizi fazla değişmeyerek, New York saati ile 07:38'de yüzde 1.66 seviyesinde kaldı. Kasım 2022'de vadesi dolacak yüzde 1.625 faizli tahvillerin fiyatı 99 20/32'ye geldi.

Avrupa maliye bakanlarının Brüksel'deki toplantılarında, Yunanistan'ın 2016 yılı sonuna kadar, 32.6 milyar euroluk (41.7 milyar dolar) ekstra yardımı alabilmesi ve bunun sonucu artacak borç yükünü kontrol altına alabilmesinin yolları konusunda anlaşmaya varamadı. Sonraki toplantı 26 Kasım'da yapılacak.