Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Avrupalı liderlerin Yunanistan konusunda anlaşmaya varamamasının ardından verileri izlerken çok fazla değişmedi ve Strandard & Poor's 500 Endeksi'nin 3 günlük kazanç periyodunun ardından sakin bir seyir izledi.

Dünyanın en büyük tarım ekipmanı üreticisi Deere & Co., kazançlarının beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 3.4 geriledi. En büyük online müşteri hizmet servis üreticisi Salesforce.com Inc., satış ve karının analistlerin beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini açıklayarak yüzde 6.9 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 10:20'de yüzde 0.1'den daha az düşerek 1,387.78 puana geriledi. Dow Jones ise 21.30 puan, yüzde 0.2, artarak 12,809.81 puana yükseldi. S&P 500'de işlem gören hisselerin el değiştirme oranı bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 23 altında gerçekleşti.

New York merkezli Federated Investors Inc. şef hisse stratejisti Philip Orlando, "Bir siyaset ve meteoroloji kombinasyonu bu. İşsizlik sigortası başvuruları, Sandy Kasırgası'ndan sonra çok fazla bir fikir vermiyor. Michigan güven ve öncü gösterge endeksleri önemli" ifadelerini kullandı.