Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Avrupalı maliye bakanlarının Yunanistan konusunda bir anlaşmaya varacakları iyimserliğiyle diğer 16 büyük para biriminin çoğu karşısında değer kazandı.

Yen, Japon ihracatının üst üste 5. ay gerileyerek ülke varlıklarına olan talebi azaltmasının ardından euro karşısında son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Dolar karşısında erken saatlerde düşüş yaşayan euro, daha sonra neredeyse son iki haftanın zirvesine çıktı. İsveç kronu ise diğer büyük para birimlerinin tamamı karşısında değer kazandı.

"Avrupa Birliği politika yapıcılarının bir anlaşmaya varacakları konusundaki pozitif tutumlarını devam ettirmeleri euro ve risk iştahındaki gelişmelere katkıda bulunmuş olabilir" dedi.

Euro, erken saatlerde 1.2833 dolara kadar çıkmasının ardından New York saatiyle 09:48'de 1.2818 dolardan işlem gördü. Yen ise yüzde 0.9 gerileyerek dolar başına 82.40 yen oldu. Yen, Nisan ayından bu yana dolar karşısında 82 yenden daha fazla zayıflamadı. Euro karşısında da yüzde 0.9 değer kaybeden Japon para birimi, 105.62 yen oldu.