Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tokyo Borsası, yenin, dolar karşısında Nisan'dan bu yana ilk kez 82 seviyesine gerilemesinin ardından yükseldi. Topix Endeksi, yendeki zayıflamanın ihracatçıların kazanç görünümünü desteklemesi üzerine 4 ayın en yüksek seviyesinden kapandı.

Dünyanın en büyük fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 3.3 değer kazandı. Toyota Motor Corp., otomobil üreticisi şirketin, Çin'deki perakende satışların Japonya karşıtı eylemlerin öncesindeki seviyelere yaklaştığını açıklaması sonrasında yüzde 2.3 primlendi. Japonya'nın satışlar bakımından en büyük kargo şirketi Nippon Yusen K. K., kargo ücretleri göstergesinin Temmuz'dan bu yana en uzun süreli kazancına işaret etmesinin ardından yüzde 3.6 yükseldi. NTN Corp., Credit Suisse Group AG'nin, şirketin Çin'deki toparlanmadan yararlanacağını söylemesiyle yüzde 15 tırmandı.

Topic Endeksi yüzde 1.2 kazançla 776.43 puana çıkarak 4 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 3'ün üzerinde sayıda hisse değerlendi. Endek bu hafta, iktidar partisinin geçtiğimiz hafta yaptığı genel seçim çağrısının sonrasında yüzde 3.3 yükseldi. Japon borsaları yarım tatil sebebiyle kapalı olacak. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.6 artışla 9,366.80 puana çıktı. Endeksteki işlem hacmi, 30 günlük ortalamanın yüzde 15 üzerinde seyretti.

Piyasaların bugün yene odaklandığını söyleyen Shinkin Asset Management Co.'nun baş fon yöneticilerinden Naoki Fujiwara, yenin dolar ve euro karşısındaki değer kaybının, kargo, otomobil ve diğer ihracatçıların hisselerindeki alımları desteklediğini belirtti.