KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Parasal genişleme önlemlerine bağlanması talep edilen ekonomik eşiklerinde daha cüretkar bir pozisyon alan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, işsizlik oranı yüzde 6.5'e ya da enflasyon yüzde 2.5'e gerileyene kadar Fed'in faizleri düşük tutması gerektiğini söyledi.

Evans daha önce esnek para politikasının işsizlik yüzde 7'ye ve enflasyon yüzde 3'e erişinceye kadar devam etmesi çağrısında bulunmuştu.

Toronto'da yaptığı bir konuşmanın metninde  yüzde 7 işsizlik oranı hedefini "çok tutucu" bulduğunu söyleyen Evans, enflasyon tarafında da yüzde 3'ün insanları daha fazla endişelendirmiş olduğuna dikkat çekti.

Faizleri 2008'den bu yana sıfıra yakın tutan Fed Açık Piyasa Komitesi, daha fazla ekonomik teşvik sinyali verecek yeni yolları görüşüyor. Evans'ın Salı günü aldığı cesur tutum, FOMC'un bu konuda bir anlaşmaya doğru ilerlemiş olabileceğini gösteriyor.

C.D. Howe Institute Benefactors' Konferansı'na katılan Chicago Fed Başkanı, "Finansal piyasalar ve halkı, büyümeyi destekleyecek önlemlerin devam edeceğine ikna etmek için daha ileri gidebiliriz" dedi.

Advertisement