Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan'ın bütçe açığı geçtiğimiz 11 ay boyunca bir önceki yıla oranla yüzde 40 azaldı. Geçtiğimiz yıl 21.5 milyar euro olan bütçe açığı, bu yıl aynı vakitte 12.9 milyar euroya (16.7 milyar dolar) düşerek hükümetin daha önce belirlediği 15 milyar euroluk hedefi de aştı.

Yunanistan'da resesyon 5. yılına girerken, ekonominin 2012 yılı genelinde yüzde 6.5 daralması bekleniyor. Yunan hükümeti, uluslararası kreditörlerden yeni kurtarma finansmanı alabilmek için geçtiğimiz ay yeni kemer sıkma politikaları açıklamıştı.

Maliye Bakan yardımcısı Christos Staikouras, verilerin bugün açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada "Beklenenden daha derin resesyona rağmen, bütçe idaresi beklenenden daha iyi, ve bu da hükümetin adım adım sağlam bir şekilde mali hedeflerini gerçekleştirmeye doğru yürüdüğünü gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Yunan hükümetinin net geliri Ocak-Kasım arasında yüzde 1.5 azalarak 45.8 milyar euroya geriledi ve hükümetin hedefleri doğrultusunda seyretti. Harcama ise 68 milyar eurodan 58.7 milyar euroya gerileyerek hükümetin daha önce belirlemiş olduğu 60.9 milyar euroluk hedefi de geride bırakmış oldu.