Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senedi endeks vadeli kontratları, Fed'in bugün başlayacak ve iki gün sürecek toplantısı öncesi, yatırımcıların ABD'de kanun yapıcıların mali uçurum sorununa er ya da geç çözüm bulunacağına ilişkin iyimserliği ile birlikte yükseldi. ABD endeks vadelileri düşerken, Asya hisse sentleri fazla değişmedi.

HSBC Holdings Plc, ABD'de para aklama suçlaması konusunda anlaşmaya varmak için rekor ceza ödemeyi kabul etmesinin ardından bugün aktif bir seans geçirebilir. ThyssenKrupp AG hisseleri, şirketin ikinci yıl üst üste zarar etmesinin ardından yıllık temettü ödemesi yapmayacağını duyurması ile birlikte hareketlenebilir.

Aralık vadeli Euro Stoxx 50 endeks kontratı Londra saati ile 07:06'da yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu. İngiltere gösterge endeksi FTSE 100'ün vadeli kontratı yaklaşık yüzde 0.1 geriledi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı bugün yüzde 0.2 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi fazla değişmedi.

Londra'da Capital Group traderı Zahid Mahmood, "Avrupa hisse senedi piyasaları, önümüzdeki birkaç günde az sayıda ekonomik ve siyasi açıklamaların olmasından dolayı biraz soluklanma ile birlikte, hafif yukarıda açılmaya hazırlanıyor," dedi ve "ABD'de mali uçurumun son tarihinin hızla yaklaşması ile birlikte, piyasalar muhtemelen, ABD kanun yapıcılarının dünyanın en büyük ekonomisini ne yöne çevirecekleri konusunda biraz daha açık işaretler verene kadar fazla hareket etmeyecek" şeklinde görüş bildirdi.

Fed politika yapıcıları bugün iki gün sürecek toplantılarına başlıyor. Fed toplantının yarınki bölümünde ekonomik büyüme, işsizlik, enflasyon ve faizlerdeki güncellenmiş projeksiyonlarını açıklayacak. Fed yetkilileri ayrıca, Twist Operasyonu'nun (Fed'in portföyündeki kısa vadeli tahvilleri uzun vadeli tahviller ile değiştirmesi) bu ayın sonunda bitmesi ile birlikte, aylık 40 milyar dolarlık mortgage destekli tahvil alımı uygulamasını genişletip genişletmemeyi de değerlendirecek.