Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Almanya'da yatırımcı güveninin beklenenden fazla yükselmesi ve yatırımcıların ABD bütçe görüşmelerinde ilerleme beklemesiyle yükselişini yedinci güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi dünü 18 ayın zirvesinde kapatmasının ardından bugün New York saatiyle 07:25'te yüzde 0.2 daha ilerledi. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri ise yüzde 0.3 yükseldi. İsviçre frankı ise euro karşısında yüzde 0.2 değer kaybetti. 10 yıllık İspanyol tahvil faizleri, hükümetin bir ihalede beklenenden daha fazla satış gerçekleştirmesiyle 8 baz puan düştü. Buğday ise ABD'den bugün gelecek stok verileri öncesi neredeyse son iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Yasa yapıcılar, Başkan Obama ve Temsilciler Meclisi lideri John Boehner'ın mali uçurum konusunda görüşmelere devam etmesi ve Fed yetkililerinin iki gün sürecek bir toplantıya bugün başlamasıyla Washington'a akın ediyorlar. ZEW Center for European Economic Research'ten yapılan açıklamaya göre yatırımcı ve analist beklenti endeksi Kasım ayında eksi 15.7'den 6.9'a tırmanırken, Bloomberg anketine katılan 38 ekonomistin beklenti medyanı olan eksi 11.5'i aşmış oldu.

Marsilya'da bulunan Banque Martin Maurel portfolyo yöneticisi Jerome Forneris, Alman verilerinin güven açısından açık bir gelişme gösterdiğini kaydederken, "Bu istatistik yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Almanya, Avrupa'nın lokomotifi" sözlerini kullandı.