Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol, Alman yatırımcı güven endeksinin Aralık ayında son 7 ayın zirvesine sıçramasıyla son 6 günün ilk çıkışını gerçekleştirdi.

Petrol vadelileri, Avrupa Birliği'nin en büyük petrol kullanıcısı Almanya'nın yatırımcı güveninde yaşanan sıçramanın ardından bu ekonomide ivmenin yükseleceği iyimserliğiyle 3 haftanın dip seviyesinden tekrar yükselişe geçti. Bloomberg anketine göre OPEC, yarın Viyana'da gerçekleştireceği toplantının ardından büyük ihtimalle üretim kotasını aynı seviyede tutacak.

Tradition Energy analisti Gene McGillian, "Gelişen Alman yatırımcı güveni piyasada biraz destek yaratıyor. Aynı zamanda 5 gündür aşağıda seyretmemizin de bir sonucu bu. Piyasa, yarın yapılacak OPEC toplantısından beklenmedik bir şey çıkıp çıkmayacağını merak ediyor" ifadelerini kullandı.

Ocak vadeli ham petrolün varil fiyatı 27 cent yükselerek New York saatiyle 09:01'de 85.83 dolara yükseldi. Kontrat dün 85.56 dolara gerileyerek 15 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemişti. Fiyatlar bu yıl genelinde yüzde 13 aşağıda seyrederken, 2008 yılından bu yana da ilk yıllık düşüşe doğru ilerliyor.

Ocak vadeli Brent petrolün varili ise Londra merkezli ICE Futures Europe'da 48 cent değer kazanarak 107.81 dolardan işlem gördü.