Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL



ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Harry Reid, Kongre'nin bütçe anlaşmasını zor da olsa Noel tatilinden önce geçirmek için vaktinin olduğunu belirtti.

Washington'da muhabirlere konuşan Reid, Noel'den önce anlaşmayı Kongre'den geçirmenin oldukça zor, ancak mümkün olduğunu söyledi. Kongre'nin harekete geçmemesi hâlinde ABD'de Ocak ayının başında 600 milyar doların üzerinde vergi artışı ve otomatik harcama kesintisi devreye girecek.

Reid, Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner'in ABD Başkanı Barack Obama'ya bütçe açığını azaltma planının bir parçası olarak harcama kesintilerinin yapılması çağrısını yinelemesinin birkaç saat sonrasında geldi.

Aynı zamanda Ohio eyaletinin Cumhuriyetçi Senatörü de olan Boehner, Temscilciler Meclisi'nde "Başkanın harcama kesintileri nerede?" diye sorsa da, tarafların anlaşma sağlayabileceğinden umutlu olduğunu aktardı.

Obama ise 9 Aralık'ta Beyaz Saray ne kadar fazla beklerse, ekonominin mali uçuruma o kadar yaklaştığını söylemişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Boehner'ın Beyaz Saray'ın belirli harcama kesintisi teklifi sunmadığı iddiasına karşı çıkarak, Obama yönetiminin 19 Eylül 2011'de sunduğu ve harcama kesintilerini içeren 67 sayfalık raporu gösterdi. Obama'nın planı, Kongre'ye bu yılın başlarında gönderilmiş olan bütçe taslağında da yer aldı.