Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Kartalkaya'da faaliyet gösteren bir otel, kayak pistlerine yaptırdığı sinyalizasyon sistemi sayesinde, tatilcilerin sisli havalarda kaybolmasını önleyerek, tatilcilere akşam saatlerinde de kayak yapmalarına olanak sağladı

Kar kalınlığının 60 santimetre olduğu Kartalkaya'daki oteller, 2 gün sonra açılacak yeni sezon öncesinde son hazırlıklarını yapıyor.

Ekipler, kar küreme araçlarıyla otellerin ön kısımlarında küreme çalışması yaparken, pistler üzerindeki çalışmalar da aralıksız sürüyor.

Kayak merkezinde bulunan bir otel ise tatilcilerin sisli havalarda ve gece saatlerinde de kayak yapmaları için pistlerde sinyalizasyon uygulaması başlattı. Türkiye'de ilk defa uygulandığı belirtilen sistem sayesinde, tatilcilerin sisli havalarda kaybolmaları önlenerek geceleri de kayak yapmalarına imkan sağlanacak.

Otel müdürü Yusuf Avcı, sezonu 14 Aralık Cuma günü açacaklarını belirterek, pistlerin tamamının hazır olduğunu söyledi.

Kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığını ve rezervasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatan Avcı, ''Geçen seneye nazaran yeni çalışmalarımız var. Bu sene sisli havalarda pistler kapalı olmayacak ve kayakçılarımız kapanmayacak. Kurduğumuz sistemle kayakçılarımız sinyalleri takip ederek oteli bulabilecekler'' diye konuştu.


-''Artık 'kaybolmak' diye bir şey yok''

Avcı, bu seneki kar yağışının geçen seneye göre daha çok olduğunu dile getirerek, bu nedenle kayak sezonuna bu yıl daha erken başladıklarını bildirdi.

Tur operatörleriyle görüştüklerini, yerli ve yabancı turistleri beklediklerini ifade eden Avcı, ''Pistler daha donanımlı hale getirildi. Artık Kartalkaya'da 'kaybolmak' diye bir şey yok. Jandarmanın da aldığı önlemlerle kaybolma olayları olmayacak. Olduğu takdirde de belirli noktalara koyulan kodlarla kaybolan ziyaretçileri bulabileceğiz. Sinyalizasyon sistemimizde buna yardımcı olacak ve kayakçılarımız da akşam saat 20.00 ile 24.00 saatleri arasında pistlerde kayabilecekler. Artık Kartalkaya'da gece kayağı yapılabilecek.'' dedi.

AA