Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL


Milyarder yatırımcılar Warren Buffett ve George Soros, 31 Aralık'ta değişecek olan vergi politikalarında anlaşmaya çalıan yasakoyuculara, intikal ve veraset vergilerini artırma çağrısı yaptı.

Buffett, Soros ve diğer 20 varlıklı Amerikalı, ortak bir açıklamayla Kongre'ye kişi başına vergi muafiyetini 5.12 milyon dolardan 2 milyon dolara indirilmesi ve en üst vergi organının yüzde 35'ten yüzde 45'e çıkarılması çağrısında bulundu.

Açıklamada, bu şekilde yapılandırılacak ve  yalnızca yüzde 1'lik taşınmazlarda ödenecek bir intikal ve veraset vergisinin, bütçe açığını azaltacak ve önemli hizmetleri fonlayacak ciddi kazanç sağlayacağı belirtildi. Menkul kıymetler yatırım fonu Vanguard Group Inc.'in kurucusu ve Jimmy Carter'ın eski başkanı John Bogle de açıklamanın altına imzasını attı.

Veraset vergilerinin artırılmasına yönelik hamleler, Senato'daki Demokrat parti üyeleri Max Baucus ve Mark Pryor'ın mevcut veraset vergisi parametrelerinin korunması konusunda CUmhuriyetçiler'e destek verdiği Kongre'nin muhalefetiyle karşılaşıyor. Parti içindeki anlaşmazlık Demokratlar'ı veraset vergilerinin, 25 Temmuz'da geçirilen gelir vergisi indirimlerinin genişletilmesini öngören yasanın dışında bırakılmasına neden olmuştu.

Washington'daki Ulusal İmalatçılar Birliği'nin vergi politikası kıdemli direktörü Carolyn Lee, Demokratlar arasında mevcut veraset vergisi parametrelerinin korunması konusunda yeterli desteğin olduğunu sandığını aktardı.