Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Fed'in bugünkü toplantısından çıkacak faiz ve teşvik kararlarının beklenmesi ve ABD'li kanun yapıcıların yeni bütçe konusunda süren tartışmaları ile birlikte durgun seyrediyor. ABD endeks vadeli kontratları da fazla bir değişiklik göstermezken, Asya hisse senetleri değer kazandı.

Roche Holding AG son dört yılın en yüksek seviyesinme çıktı. PSA Peugeot Citroen yeniden işçi çıkaracağını duyurmasının ardından yüzde 6.8 değer kazandı. Accor SA, Fransa'da en yüksek mahkemenin kararının vergi ödemesini artıracağını kaydetmesi sonrası yüzde 0.9 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az bir yükseliş göstererek, Londra saati ile 12:09'da 280.75 puana çıktı. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, ABD Başkanı Barack Obama'nın, yılbaşında devreye girecek, mali uçurum olarak adlandırılan 600 milyar doların üzerinde vergi artırımı ve harcama kısıntılarına çözüm konusunda uzlaşmacı mesajlar vermesinin etkisi ile bu ay şimdiye dek yüzde 1.8'lik bir ralli yaptı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı bugün yüzde 0.1 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Londra'da HSBC Holdings Plc başekonomisti Stephen King, "Fed'in hem enflasyona istikrar getirme ve hem de işsizliği tekrar düşürme konusunda tahhüdü var," dedi ve "Başka şeylerin yokluğunda, ilave parasal gevşeme bugün göreceğimiz kaçınılmaz sonuç olacak. Tekrar hızlı büyümeye dönüleceği fikri yok, ekonomide diğer bir gerileme önlenmek isteniyor" değerlendirmesinde bulundu.