Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Fed'in teşvik önlemlerini genişleteceği söylentileri ve yasa yapıcıların görüşmelere devam etmesiyle yükselerek Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin 5 haftalık zirvesini genişleteceği sinyalini verdi.

Kimyasal üreticisi DuPont Co. hisse geri alımı yapacağı ve 2012 kazançlarının beklentilerin üst bandında olacağını açıklamasıyla yüzde 2.3 değer kazandı. Costco Wholesale Corp., karının beklentileri aşması üzerine yüzde 1 değerlendi. Dish Network Corp., akıllı telefonlara hizmet sunabilmek için onay almasının ardından erken New York işlemlerinde yüzde 1.7 tırmandı.

S&P 500 Aralık vadelileri New York saatiyle 07:24'te yüzde 0.1 yükselerek 1,433.3 puana çıktı. Dow Jones vadelileri 14 puanlık artışla 13,292 puan oldu. Dow Jones Endeksi, yatırımcıların bütçe görüşmelerinde gerçekleşecek bir ilerlemeyi fiyatlamasıyla seçim gününden bu güne kadar gerçekleştirdiği kayıpları sildi.

Slater Investments Ltd. şef yatırım yetkilisi Mark Slater, "Piyasa çözüm istiyor ve bir açıklık olduğu sürece, o kadar cazibeli bir anlaşma olmasa bile, piyasalar mutlu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Başkan Barack Obama, John Boehner'la gerçekleştirdiği görüşmelerde bir anlaşmaya doğru ilerlerken, vergi artışında oranı 1.6 trilyondan 1.4 trilyona indirmeye sıcak bakabileceğini dile getirdi.