Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol, ABD yasa yapıcılarının, dünyanın en büyük ham petrol tüketen ekonomisinin önünde duran mali uçurum tehditini çözemeyecekleri endişelerinin artması üzerine Londra'da üst üste 3. gün düştü.

Brent petrol yüzde 0.4'e varan değer kaybı yaşarken, vadeli kontratlar New York'ta son bir haftanın en zayıf seviyelerinde seyretti. Senatör Joseph Lieberman'ın bir röportajda dile getirdiği ifadelere göre Cumhuriyetçiler ve Demokratlar ekonomiyi tehdit eden mali uçurum konusunda yıl sonuna kadar "büyük ihtimalle bir anlaşmaya varamayacaklar."

Prestige Economics LLC Teksas Başkanı Jason Schenker, "Emtia piyasaları, mali uçuruma girilmeye yönelik risklere açık kalacaklar" dedi.

Şubat vadeli Brent petrolün varili Londra saatiyle 10:47'de 28 cent düşerek ICE Futures Europe'da 108.69 dolardan işlem gördü. İşlem gören kontratların el değiştirme oranı 100 günlük ortalamanın yüzde 82 altında gerçekleşti. Avrupa gösterge ham petrolünün, New York'ta işlem gören West Texas Intermediate'a farkı 21 Aralık'ta 20.31 dolar iken, bugün 20.04 dolar oldu.

Şubat vadeli ham petrolün varili ise New York Mercantile Exchange'de (Nymex) 2 centlik düşüşün ardından 88.64 dolardan işlem gördü.