Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, politikacıların yıl sonuna kadar bütçe konusunda bir anlaşma kaydedemeyecekleri söylentisinin gittikçe artmasıyla düştü ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin son 5 haftanın en büyük düşüşünü genişleteceği sinyalini verdi.

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 13:00'da yüzde 0.3 gerileyerek günü 1,426.45 puandan kapattı. Noel dolayısıyla endeks bugün erken kapanırken, yarın da kapalı kalmaya devam edecek. S&P 500'de işlem gören hisse kontratlarının bugünkü işlem oranları 30 günlük ortalamanın yüzde 35 altında kaldı.

D.A. Davidson & Co. Oregon şef yatırım stratejisti Frederic Dickson, "Washington'dan geçtiğimiz hafta gelen hareketler kısa vadeli piyasa hareketlenmesini yukarıdan aşağıya çevirdi" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi buna rağmen Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında bütçe görüşmelerinin sürdüğü bu ay genelindeki yükselişini yüzde 0.7'ye taşıdı. Kongre Bütçe Ofisi, mali uçurumun devreye girmesi durumunda ABD ekonomisini tekrar resesyona çekebileceği konusunda uyarıda bulundu.