Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yeni liderlerin büyümeyi desteklemek için daha fazla adım atacağı ve finansal sistemde reform yapacağı spekülasyonu üzerine Şanghay Bileşik Endeksi'nin bu yılki kayıplarını geri alması ve Japon hisselerinin değerlenmesi üzerine Asya Borsaları artış kaydetti.

Şanghay Bileşik Endeksi, Industrial & Commercial Bank of China Ltd.'ın yüzde 2 değerlenmesiyle yüzde 2 sıçradı. Satışlarının yüzde 32'sini Kuzey Amerika'da gerçekleştiren otomobil üreticisi Nissan Motor Co., Japon yeninin dolar karşısında 20 ayın en düşüğünü test etmesi sonrasında yüzde 0.9 değer kazandı. Japonya'nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., Japonya'nın yeni başbakanı Shinzo Abe'nin merkez bankasına enflasyon hedefini yükseltmesi konusunda baskı yapması üzerine yüzde 2.1 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kazançla 128.43 puana çıkarak, 4 günden bu yana ilk kez kazanç sağladı. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 3 hisse değer kazandı. Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Kore, Singapur, Hindistan ve Hong Kong'taki hisse senedi piyasaları bugün tatil sebebiyle kapalı.

Yeni liderlerin ekonomide reform yapmak için adım atacağını ve finansal sistemin yeni büyüme motorları bulacağı beklentilerinin arttığına dikkat çeken Jingxi Investment Management Co.'nun Şanghay'daki yatırım genel müdürü Wang Zheng, bu nedenle birçok büyük ölçekli ralli hareketlerinin görüldüğünü, ekonomik toparlanmanın da sıçramayı desteklediğini söyledi.