Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'deki yasa koyucuların yıl sonundaki bütçe tarihini kaçıracağı endişelerinin, iyileşen kazanç beklentileriyle tırmanan teknoloji şirketlerinin gölgesinde kalması üzerine gelişen piyasalar endeksi yükseldi.

Samsung Electronics Co., Daishin Securities Co.'nun şirketin 4. çeyrek tahminlerini yukarı çekmesi üzerine 1 haftanın en yükseğine çıktı. Tradewinds (Malezya) Bhd., milyarder Syed Mokhtar Al-Bukhary ile ilişkili şirketlerden alım teklifi alması üzerine son 5 yılın en büyük sıçramasını yaptı. PT Semen Gresik Persero TBK, BNI Securities ve Anadalan Artha Advisindo Sekuritas'ın hissenin son yükselişini aşırı bulması üzerine yüzde 1.6 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 1,046.36 puana çıktı. Endekste 138 hisse değer kaybederken 211 hisse değer kazandı. ABD'deki hisse senedi piyasaları bugün kapalı. Kongre yarın, yılbaşında devreye girecek ve dünyanın en büyük ekonomisini yeniden resesyona itme riski teşkil eden 600 milyar doları aşan otomatik vergi artışları ve harcama kesintilerini önlemek için yeniden görüşmelere başlayacak.

Yatırımcıların, Amerikalı yasakoyucuların ödün vererek, süresi dolmadan mali uçurumu önlemesini umduğunu belirten Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, bu arada sağlam büyüme hikayesi bulunan hisselerin yatırımcıların ilgisini çekeceğini ve ABD'deki belirsizlik esnasında piyasada üstün performans göstereceğini söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yılı, MSCI Dünya Endeksi'nin yüzde 13 kazancını sollayarak yüzde 14 artışla sonlandırmaya hazırlanıyor.