Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, China Steel Corp. ve Aeon Thana Sinsap Thailand Pcl gibi şirketlerin beklenenden daha iyi kazanç açıklamalarının ABD'deki mali uçurum endişelerine baskın gelmesiyle yükseldi.

China Steel, çeliğe olan talebin artması üzerine son bir yılın en büyük çıkışını gerçekleştirirken, Aeon Thana çeyrek dönemlik karının artması üzerine rekor bir sıçrayış kaydetti. Malezya firması olan Tradewinds Bhd., başka bir firma tarafından satın alınma teklifinin ulaşması üzerine son beş yılın en iyi rallisini yaptı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Dubai saatiyle 16:23'te yüzde 0.1'lik artışla 1,046.08 puan oldu. Endeks'te 258 hisse artarken 224 hisse düştü. ABD Kongresi, 600 milyar dolarlık mali uçurumu engellemek için yarın tekrar görüşmelere başlayacak.

Manila merkezli BDO Unibank Inc. şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Yatırımcılar, ABDli yasa yapıcıların sene sonundan önce mali uçurum konusunda ortak bir noktaya vararak çözüm bulacaklarını umut ediyorlar. Bu sırada, bütün belirsizliğe rağmen, sağlam büyüme hikayesi olan hisseler yatırımcıların dikkatini çekecek ve piyasadan daha iyi bir performans gösterecek" ifadelerini kullandı.