Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçi yasa yapıcıların yıl sonuna kadar bütçe anlaşmasına varamayacağı endişeleriyle düşerek, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin üst üste 5. gün düşebileceği sinyalini verdi.

Hewlett-Packard Co., ABD Adalet Bakanlığı'nın Autonomy Corp. hakkında bir soruşturma başlatmasıyla yüzde 1.1 değer kaybetti. Home Depot, Alman işlemlerinde yüzde 1.2 gerilerken, Apple Inc. New York'ta yüzde 0.6 düştü.

S&P 500 Endeksi Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:30'da yüzde 0.4 gerileyerek 1,405.5 puan oldu. Gösterge endeksi dün Temsilciler Meclisi'nin 30 Aralık için bir toplantı çağrısında bulunarak bir bütçe anlaşmasına varılacağı iyimserliğini artırması üzerine kayıplarını yüzde 0.1'e indirdi. Endeks buna rağmen yıl genelinde yüzde 13'lük bir ralli gerçekleştirmiş durumda. Dow Jones vadelilerindeki kayıp 46 puan oldu ve endeks 12,957 puana geriledi.

Brewin Dolphin Securities Ltd. Londra şef stratejisti Mike Lenhoff, "Bence birisi bir geri adım atmak zorunda kalacak, yoksa işler kötü görünüyor" açıklamasını yaptı.

Obama, Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlere Beyaz Saray'da görüşmek üzere çağrıda bulundu.