Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, ABD'li yasa yapıcıların dünyanın en büyük ekonomisindeki toparlanmayı tehdit eden mali uçurumu engellemek için bir anlaşmaya varmasının ardından ralliye geçerek son 22 ayın zirvesine yükseldi.

Rio Tinto Group ve Volkswagen AG yüzde 3'ün üzerinde bir tırmanış gerçekleştirirken, ArcelorMittal 11 haftanın en büyük kazancını gerçekleştirdi. BAE Systems Plc, mali uçurum anlaşmasının harcama kesintilerini ertelemesiyle yüzde 4.1 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:31'de yüzde 2'lik bir sıçrama yaptı ve 285.2 puana yükselerek 28 Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Endeks, 2012 yılında gerçekleştirdiği yüzde 14'lük yükselişle son 3 yılın en büyük yıllık rallisini kaydetti.

Royal London Asset Management Avrupa hisseleri direktörü Andrea Williams, "Uzun zamandır süre geldiği için ABD bütçesine yönelik bir anlaşmanın gerçekleşmesi ve bunun detaylarını elde edebilmek güzel" dedi.

Stoxx 600'de işlem gören şirket hisselerinin el değiştirme oranı bugün, 30 günlük ortalamanın yüzde 34 üzerinde gerçekleşti. Alman DAX Endeksi yüzde 2.1 artış kaydederken, Birleşik Krallık FTSE 100 Endeksi yüzde 2.3'lük tırmanış kaydetti.