Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Stoxx 50 Endeksi'nin Ocak'ta yüzde 8 oranında ralli yapabileceğini öngören Aurel-BGC'nin teknik analistlerinden Gerard Sagnier, endeksin önümüzdeki 4-5 aylık dönemde yüzde 16 tırmanabileceğini öngördü.

Gösterge endeks dün Amerikalı yasakoyucuların, dünyanın en büyük ekonomisindeki toparlanmayı tehdit eden vergi artışlarının önlenmesi planını onaylamasının ardından yüzde 2.5 kazanç sağlayarak Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti.

Endeksin bu ayın sonuna kadar 2,850 puan düzeyindeki direnç seviyesine ulaşmasını bekleyen Sagnier, bu seviyenin 24 Ekim'de başlayan trend çizgisinde 3. noktaya işaret ettiğini söyledi. Sagnier, endeksin bu noktadan sonra 4-5 ay içinde 2011'deki yüksekleri olan 3,060 puanlara çıkabileceğini öngördü.

Endeksin çift zirveyi aşmasının ardından yükseleceği konusuna bir hayli ikna olduğunu söyleyen Sagnier, bunun piyasadaki psikolojiyi değiştirdiğini söyledi.

Çift zirve, yeni bir seviyeye yükselip düştükten sonra yeniden aynı seviyeye yükselmek anlamına geliyor. Euro Stoxx 50 Endeksi Mart ve Eylül'de bu formasyonu gerçekleştirerek, 10 Aralık'ta da o seviyesini aştı.

Avrupa Merkez Bankası'nın Euro Bölgesi'nin zayıf ekonomilerinin tahvillerinin alınması programını ilan etmesinin, bölgedeki ayrışma endişelerini gevşetmesinin ardından Euro Stoxx 50 Endeksi'nin bu yılı yüzde 14 yükselişle kapamasıyla Avrupa Borsaları 2012'de son 3 yılın en iyi yıllık performansını kaydetti.