Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları, bölgenin gösterge endeksi MSCI Asya Pasifik Endeksi'nin Mart 2012'den bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetmesi sonrasında düştü.

Japonya'nın piyasa değeri bakımından en büyük aracı kurumu Nomura Holdings Inc., hisselerin aşırı ısınmış olabileceği spekülasyonu üzerine rekor kazanç dönemini sonlandırdı ve yüzde 4.2 değer kaybetti. Aozora Bank, Reuters'in Cerberus Capital Management LP'nin hisselerinin çoğunu satabileceğini yazmasının ardından yüzde 9.7 düşüş kaydetti. Wal-Mart Stores Inc.'in oyuncak ve kıyafet tedarikçilerinden Li&Fung Ltd., ABD'deki ihtihdam rakamlarının dünyanın en büyük ekonomisindeki toparlanma sinyallerine yeni birini eklemesiyle yüzde 1.2 değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 131.52 puana gerileyerek, erken saatlerde kaydettiği yüze 0.3 oranındaki kazançları sildi ve 5 gündür ilk düşüşünü kaydetti. Endeks geçtiğimiz hafta ABD Kongresi'nin bütçe anlaşmasını onaylaması ve Çin ve ABD'nin imalat verilerinin toparlanma sinyallerini artırması üzerine  7. haftasını da artıda tamamlayarak, geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti.

Özellikle Japonya'daki güçlü ralli göz önünde bulundurulduğunda bir miktar kâr realizasyonunun beklendiğini söyleyen RBC Investment Management Ltd.'ın Asya hisseleri müdürü Yoji Takeda, piyasada çok fazla aşağı yönlü risklerin olmadığını söyleyerek, Çin ekonomisindeki toparlanmaya ve ABD'nin mali uçurumu kısa vadeli olarak çözmesine dikkat çekti.