Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'deki büyüme işaretlerine rağmen petrol, dört haftanın yükseğine çıkmasının ardından düşüşünü Londra'da üçüncü güne taşıyor.

Brent petrol vadelileri yüzde 0.5 kadar değer kaybederken Nymex petrolü ise yüzde 0.6 kadar kayıp verdi. Morgan Stanley; Northern Hemisphere'dek, kışın ardından Angola, Nijerya ve Güney Sudan'daki stokların restore edilmesi ile talebin gevşemesi sonucu brent petrolün baskı altına gireceğini belirtti.

Söz konusu raporda Morgan Stanley emtia araştırmaları müdürü Hüseyin Alidina, "Önümüzdeki birkaç ay içinde iyileşmiş arz talep dengesi brent fiyatlarını marjinal aşağı yönlü baskı altına almalı. Güney Sudan'dan üretimin 2013'te geri döneceğini farz ediyoruz." notunu düştü.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki Şubat vadeli brent petrolün varili yüzde 33 sent kayıpla Londra'da yerel saatle 11.09'da 110.98 dolara geriledi. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına spredi cuma günü 18.22 dolar ile 3 aydan fazlasının en düşük farkını verdi.

NYMEX elektronik işlemlerdeki Şubat vadeli ham petrolün varili 57 sent düşüşle 92.52 dolara geriledi. Petrolün kontratı 4 Ocak tarihinde 17 sent artışla 2 Ocak tarihinden beri en yüksek seviye olan 93.09 dolardan işlem görmüştü.