Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Son dakikada anlaşmaya varılan mali uçurum görüşmelerinin kilit isimlerinden Senato azınlık lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, önümüzdeki borç tavanı artırımı tartışmalarında vergi artışına kesinlikle karşı olduklarını dile getirdi.

ABC televizyonunda bir programa katılan McConnell, "Vergi olayı bitti, tamamlandı, artık yok. Bu iş arkamızda kaldı. Şimdiki sorun ise ülkemizi ve geleceğimizi tehdit eden en büyük problem olan harcama bağımlılığımızı nasıl halledeceğimizdir" ifadelerini kullandı.

Mali uçurum görüşmelerinde Temsilciler Meclisi lideri John Boehner'ın aradan çekilmesiyle Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı arayarak son gün bir anlaşmaya varan McConnell, Cumhuriyetçiler'in yaşlı vatandaşlara verilen Medicare sağlık sigortası ve Sosyal Güvenlik harcamalarının kesilmesini, borç tavanını artırmak için ön şartlar olarak sunacaklarını dile getirdi.

McConnell, "Bu işleri çok çabuk yapabiliriz, bunlar yeni olaylar değiller" derken, Başkan Barack Obama yaptığı açıklamalarda borç tavanı konusunda herhangi bir pazarlık yapmayacağını ve Kongre'nin hali hazırda onayladığı harcamalar için faturayı ödemesi gerektiğinin altını çizmişti.