Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Finansal piyasalar geçtiğimiz hafta büyük kazançlar sağladı; ancak Amerikalı Wall Street Journal gazetesinin köşe yazarlarından Jason Zweig, yatırımcılara gelecekteki beklentilerini düşürmeleri çağrısında bulundu.

Kongre'nin mali uçurum anlaşmasını onaylamasının ardından Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 2.5 tırmanırken, küçük hisseler endeksi Russell 2000 Cuma günü rekora yükseldi ve Barclays ABD Kurumsal Yüksek Getiri Endeksi de ilk kez yüzde 6 engelini kırdı.

Zweig, 12 yıldır devam eden ayı piyasası ve yüksek volatilite arasında iyi haber görmeye acıkan yatırımcıların, yine de beklentilerinde kontrollü olması ve getiri uğruna kabul edilemez riskler altına girmemeleri gerektiğini belirtti.

Yatırımcılardan S&P 500'ün geçtiğimiz Çarşamba günü gibi yılın her günü yüzde 2.5 yükselmiş olsa yüzde 50,000 kazanacak olduğunu söyleyerek, durumun imkansızlığını göz önünde bulundurmalarını isteyen Zweig, aynı zamanda bileşik faiz yasalarının da hatırlanması gerektiğini söyledi. Zweig, "Faizler rekor düşüklerdeysek yüzde 1'lik ekstra faiz kazançlar için çok daha düşük olabilir, ancak yükseldiğinde öyle olmaz" dedi.