Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kanada Merkez Bankası, Haziran ayında İngiltere Merkez Bankası Başkanlığı görevine başlayacak olan Mark Carney'in halefini belirlemek için ilan verdi.

Bankanın internet sitesinde yayımlanan ilanda adaylarda; makroekonomi, para politikaları, yurtiçi-yurtdışı finans sektörü ve piyasalar konusunda tam bir teknik yeterlilik aranıyor.

Ülkenin iki resmi dilini en iyi şekilde bilmesi istenilen merkez bankası başkan adaylarında, hassas ve hızlı karar alabilme, organizasyon ve alanındaki ilgili her kuruluş ile en hızlı ilişki kurabilme özelliği de olması gerekiyor.

İlanda. Merkez Bankası'nın Kanadalıların hayatında stratejik rol oynadığı hatırlatılarak, ''Başkan'ın güvenilirliği, finans çevreleri, iş dünyası ve genel olarak toplumun güvenini kuran anahtardır'' ifadelerine yer veriliyor.

Kanada Merkez Bankası ilanında adaylarda, İngiltere'nin aksine Kanada vatandaşı ve aranılan şartlarda deneyimli olmaları isteniyor.

Kanada Merkez Bankası Başkanlığı, 2008'den bu yana bu görevi yürüten Mark Carney'in 1 Haziran'da İngiltere Merkez Bankası Başkanlığı'na başlaması ile boşalacak. Banka ayrıca, bir de başkan yardımcısı için ilana çıktı. Şimdilik bankanın ''http://www.bankofcanada.ca/wp-content/uploads/2013/01/bank-of-canada-governor-ad.pdf'' linkinde yayımlanan başkanlık ilanının, önümüzdeki günlerde gazetelerde de yer alacağı belirtiliyor.