Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in 10 Ocak'ta yemin edemeyeceği açıklandı.

Meclis Başkanı Diosdado Cabello, Chavez'in sağlık sorunları nedeniyle 10 Ocak'ta Meclis'te düzenlenecek yemin törenine katılamayacağını duyurdu.

Anayasaya göre başkanın vefatı veya görevini yapamaz duruma gelmesi halinde 30 gün içinde yeni seçimlere gidilmesi gerekiyor.

Venezuela Kilisesi, Devlet Başkanı Chavez'in yemin töreninin ertelenmesini ''anayasaya karşı gelmek'' olarak nitelendirerek, bunun ahlaken kabul edilemez olduğunu bildirmişti.

Devlet Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro, bazı muhalefet partilerinin Chavez'in yemin törenine katılamaması halinde genel seçimlerin tekrarlanması gerektiği görüşünü reddetmiş, anayasaya göre Chavez'in yemin töreninden sonra da görevinin başında olacağını, gerekirse daha sonraki bir tarihte yemin edebileceğini vurgulamıştı.

Chavez'in 10 Ocak'ta düzenlenecek yemin törenine katılamaması halinde yeminini Yüksek Mahkeme önünde daha sonra edebileceği açıklanmıştı.

Geçen hafta sonunda Meclis Başkanlığı'na Chavez yanlısı Diosdado Cabello seçilmişti. Chavez'in vefatı durumunda da Cabello'nun geçici başkanlığı gündeme gelebilecek.