Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

''Üç Büyükler'' olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu sezonki kadrolarında yer alan bazı futbolcular, çeşitli nedenlerden dolayı Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında hiç forma giymedi, bazıları da sahada çok az süre aldı.

Beşiktaşlı İsmail Köybaşı, Emre Metin, Mertcan Aktaş, Atınç Nukan, Burak Kaplan ve Tanju Kayhan, Fenerbahçeli Serkan Kırıntılı ve Özgür Çek, Galatasaraylı Milan Baros, Gökhan Zan, Furkan Özçal ve Eray İşcan, ligin ilk yarısında hiç oynamadı.

Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu, Sercan Yıldırım, Çağlar Birinci, Ceyhun Gülselam, Fenerbahçeli Semih Şentürk, Henri Bienvenu, Orhan Şam ve Serdar Kesimal, Beşiktaşlı Julien Escude ile kaleyi Allan McGregor'a kaptıran Cenk Gönen gibi önemli isimler ise ilk yarıda çok az süre sahada kaldı.



-Gözden düşen yıldızlar

''Üç Büyükler''in bu sezonki kadrolarında bulunan önemli isimlerden bazıları ligin ilk yarısında ya hiç oynamadı, ya da çok kısa süre aldı.

Galatasaray'ın deneyimli oyuncuları Milan Baros ile Gökhan Zan, ligin ilk yarısında hiç forma giyemedi. Teknik direktör Fatih Terim'in şans vermediği Çek ''Gol Kralı'' Baros ile milli savunma oyuncusu Gökhan Zan, futbol kariyerlerinin en sıkıntılı ilk yarısını geride bıraktı.

Sarı-kırmızılı takımdan ayrıca deneyimli oyuncu Sabri Sarıoğlu, Bursaspor'dan büyük umutlarla alınan Sercan Yıldırım, (A) Milli Takım apoletli Çağlar Birinci, Trabzonspor'dan gelen Ceyhun Gülselam, Süper Lig'in ilk yarısında çok az süre sahada kaldılar.

Fenerbahçe'de ise ''Gol Kralı'' Semih Şentürk, forvet oyuncusu Henri Bienvenu, savunma oyuncuları Orhan Şam ve Serdar Kesimal, kariyerleri açısından oldukça kötü bir ilk yarı geçirdiler.

Beşiktaş'ta da yeni transferlerden Julien Escude ile kaleyi Allan McGregor'a kaptıran Cenk Gönen, sezonun ilk yarısında genellikle yedek kulübesinde sıranın kendilerine gelmesini beklediler.



-Ujfalusi, İsmail ve Mustafa'nın şanssızlığı

Süper Lig'in ilk yarısında Beşiktaş ve Galatasaray'ın 3 önemli futbolcusu ciddi sakatlıkları nedeniyle takımlarını yalnız bıraktı.

Galatasaraylı Tomas Ujfalusi ile Beşiktaşlı Mustafa Pektemek sadece ikişer lig maçında forma giydi, siyah-beyazlı takımdan İsmail Köybaşı ise hiç oynayamadı.



-Engin Baytar'ı ''süper'' ceza çarptı

Galatasaraylı Engin Baytar, sezon başında Fenerbahçe ile yapılan TFF Süper Kupa maçında gördüğü kırmızı kart sonrası aldığı 11 maçlık ceza nedeniyle Süper Lig'in ilk yarısında takımına faydalı olamadı.

Engin Baytar, ceza sonrası ligde sadece 4 maçta forma giydi, toplam 162 dakika sahada kaldı.



-Hiç oynamayanlar

''Üç Büyükler'' olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu sezonki kadrolarında halen yer alan, ancak Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısında çeşitli nedenlerden dolayı hiç forma giymeyen futbolcular şunlar:

Beşiktaş: İsmail Köybaşı, Emre Metin, Mertcan Aktaş, Atınç Nukan, Burak Kaplan, Tanju Kayhan

Fenerbahçe: Serkan Kırıntılı, Özgür Çek

Galatasaray: Milan Baros, Gökhan Zan, Furkan Özçal, Eray İşcan



-Az süre alanlar

''Üç Büyükler''in bu sezonki kadrolarında halen bulunan ve Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında çok az süre alan futbolcular şunlar:



Futbolcu Takımı Maç İlk 11 Süre (Dk)

---------------- ---------- --- ------ ---------

Fehmi Mert Günok Fenerbahçe 3 3 270

Serdar Kesimal Fenerbahçe 3 3 270

Julien Escude Beşiktaş 3 2 225

Cenk Gönen Beşiktaş 2 2 180

Tomas Ujfalusi Galatasaray 2 2 180

Engin Baytar Galatasaray 4 1 162

Hasan Türk Beşiktaş 7 1 125

Mustafa Pektemek Beşiktaş 2 2 116

Sabri Sarıoğlu Galatasaray 3 1 113

Ufuk Ceylan Galatasaray 1 1 90

Sercan Yıldırım Galatasaray 3 1 90

Emre Özkan Beşiktaş 1 1 90

Erkan Kaş Beşiktaş 6 - 75

Mehmet Akyüz Beşiktaş 4 - 72

Semih Şentürk Fenerbahçe 8 - 60

Salih Uçan Fenerbahçe 2 - 59

Orhan Şam Fenerbahçe 1 1 58

Mehmet Akgün Beşiktaş 1 1 45

Henri Bienvenu Fenerbahçe 2 - 30

Çağlar Birinci Galatasaray 1 - 18

Recep Niyaz Fenerbahçe 2 - 11

Ceyhun Gülselam Galatasaray 1 - 7

Kadir Ari Beşiktaş 1 - 6

Muhammed Demirci Beşiktaş 1 - 1

AA